Beauty puur en nails

06 - 81 96 49 70

Mariska van Leeuwen-Bakker

Kordiastraat 7

5331 JJ Kerkdriel

Medisch pedicure

Pedicure en medische behandelingen

Gespecialiseerd in risicogroepen en nagelproblemen, zoals diabetes, reuma, ouderdom en verwaarloosde voeten. Vraag bij uw zorgverzekeraar of u recht heeft op een vergoeding.

Goede verzorging voor deze groep is extra belangrijk. Daarom is het raadzaam om met regelmaat de juiste voetverzorging uit te laten voeren en de voeten te laten controleren om zo narigheid en voetproblemen te voorkomen.

Ik werk volgens de vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt doorverwezen moet worden naar een behandelend arts of naar podotherapeut Peeters (in het witte huis te Kerkdriel).

Tevens ben ik gespecialiseerd in nagelregulatie, nagelreparatie, anti-druk techniek & ortheses (silicone hulpstuk).

Verder is het ook mogelijk om de behandelingen uit te breiden met lak, gel of acryl nagels.

Als u voor het eerst in de praktijk komt dan zal ik een persoonlijk voetonderzoek gaan verrichten. Op het onderzoekformulier komen alle persoonlijke gegevens en problemen van de voeten op te staan. Zeker voor de Diabetisch en Reumatische klachten is dit zeker belangrijk. Bij elk bezoek in de praktijk zal ik de kaart bijwerken.

Uiteraard zullen alle persoonlijke gegevens heel zorgvuldig bewaard worden. De vertrouwde gegevens zijn voor u en voor mij en niemand anders.

U wordt als volgt behandelt:

 • vakkundig onderzoek van de nagels en de huid van de voeten
 • onderzoek
 • knippen van de nagels
 • behandeling van de schimmelnagels
 • verzorgen van de nagel omgeving
 • verwijderen van eelt en likdoorns
 • behandelen van de kloven
 • verwijderen van ingroeiende nagels
 • desinfecteren
 • incrèmen van de voeten of eventueel voetmassage
 • eventueel nagels lakken

Dit alles met behulp van moderne apparatuur op basis van nattechniek, welke hygiënischer en pijnlozer zijn dan de droogtechniek. De behandeling is helemaal af als u hem uitbreidt met een afsluitende voet- en onderbeenmassage. Een heerlijke behandeling die tot doel heeft de doorbloeding te verbeteren en afvalstoffen te verwijderen.

Bij Beauty Puur & Nails zijn diverse nagel-, voet- en lichaamsverzorgende producten verkrijgbaar o.a.:

 • schimmelnagels
 • voetschimmel
 • zwemmerseczeem
 • transpirerende voeten
 • verzorgende creme voor de voeten en handen
 • zeer droge en diabetisch voetencreme

Risicovoeten

Risicovoeten (diabetes, reumatisch etc.) zijn voeten waarbij men vanwege een bepaald ziektebeeld een verhoogd risico heeft op complicaties.
De behandeling dient met zorg te worden uitgevoerd om wondjes te voorkomen.

De bekendste risicovoet is die van een diabetespatiënt, maar ook mensen met reumatische aandoeningen, psoriasis, vaatlijden, oudere voet of (spastische) verlammingen hebben risicovoeten.

Reumatische aandoeningen gaan regelmatig gepaard met ontstekingen en standafwijkingen van de voeten (ook vaak handen). Hierdoor is het vaak door gewrichtsbeperkingen onmogelijk om zelf de voeten te verzorgen.

Door de standafwijking van de voet is de afwikkeling van de voet verstoord, hierdoor is de druk op bepaalde locaties verhoogd. Eeltplekken kunnen wondjes veroorzaken en verdere infectie tot gevolg hebben. Goede voetzorg kan voor deze groep patiënten een verlichting zijn om mobiliteit te behouden.

Kijk bij uw ziekenfonds voor een eventuele vergoeding.

Voor een diabetespatiënt is regelmatige voetzorg zeer belangrijk. Uw podotherapeut, praktijkondersteuner of diabetesverpleegkundige zal u in bepaalde situaties doorverwijzen naar de (Medisch) pedicure. Hierbij krijgt u een doorverwijzingsformulier mee met het zorgprofiel en type diabetes erop vermeld. Deze gegevens hebben wij nodig om voor u een juiste factuur op te maken. Hoewel de voetbehandeling in principe hetzelfde is als bij niet-diabetici, zijn er wel een aantal verschillen.

Beschadiging van het beschermend gevoel (neuropathie) heeft tot gevolg dat minder tot geen pijn meer gevoeld wordt. Daardoor kunt u ongemerkt wondjes en blaren oplopen en blijft het dragen van te kleine schoenen vaak zonder pijnklachten. Zeker in combinatie met problemen in de doorbloeding kan dit leiden tot een minder goede wondgenezing.

De behandeling is er dus allereerst op gericht om wondjes te voorkomen, maar ook eelt, kloven, likdoorns of ingroeiende nagels kunnen (onderhuidse) wondjes veroorzaken. De regelmaat waarmee voetbehandelingen worden uitgevoerd wordt o.a. bepaald door de aanwezigheid van deze aandoeningen. Alleen dan is een mogelijke verbetering te verkrijgen en het risico op complicaties te voorkomen.

Eelt, kloven, likdoorns, of ingroeiende nagels kunnen ontstaan door stand afwijkingen in de voeten, maar ook schoenen vertellen veel over hun rol bij het ontstaan ervan. Een schoencontrole en voorlichting en advies is dan ook een belangrijk onderdeel in de voetzorg.

Voetproblemen

Een likdoorn is een naar binnen gegroeide eeltpunt, die ontstaat door langdurige wrijving of druk op één plaats van de voet. Het is niet hetzelfde als een eksteroog, waarbij een harde eeltplek op de huid drukt. Maar beide problemen kunnen wel ontstaan door het dragen van te krap schoeisel. Een likdoorn of eksteroog – vaak te vinden onder de voet, bovenop de tenen of er tussen – kan veel pijn veroorzaken. Beauty Puur & Nails is specialist in het pijnloos verwijderen van de pit van een likdoorn. Ook help ik u graag voorkomen dat beide problemen weer terugkomen.

Wanneer een likdoorn door de stand van de tenen herhaaldelijk terugkomt, kan het een oplossing zijn om een hulpstuk tussen uw tenen te maken door middel van een orthese.

Een veelvoorkomend probleem is eelt op de voeten, vaak onder de hiel en op de bal van de voet. Deze verdikking van de huid ontstaat door langdurige wrijving of druk op dezelfde plek. Vaak wordt dit veroorzaakt door verkeerd schoeisel. Het kan in principe geen kwaad want het is een natuurlijke beschermlaag van de huid. Maar een te dikke eeltlaag kan wél veel pijn veroorzaken, bijvoorbeeld door kloven. Daar komt bij dat de meeste mensen bij zichzelf liever een gladde voethuid zien. Beauty Puur & Nails kan overtollig eelt makkelijk en pijnloos verwijderen. Daarnaast zijn ook goed passende schoenen en het regelmatig insmeren met een crème belangrijk om een pijnlijke eeltplek te voorkomen.

Ook kan er, indien de behandelde plek nog wel pijnlijk aanvoelt, gekozen worden voor een andere oplossing. Namelijk het tijdelijk drukvrij leggen door middel van vilt. Dit is een zacht materiaal dat ik ter plekke voor u op maat maak, waarna ik het op de voet plak. Hier voelt u helemaal niets van. Dit is een tijdelijke oplossing voordat er eventueel een orthese wordt gemaakt. Het viltmateriaal mag een aantal dagen blijven zitten. U kunt er gewoon mee douchen, maar u moet er wel voor waken dat het nat wordt.

In mijn praktijk help ik u ook met diverse nagelproblemen zoals ingroeiende nagels, schimmelnagels, brekende nagels en andere nagelproblemen. Waar mogelijk probeer ik te achterhalen waar je nagelproblemen vandaan komen en wat de oorzaak hiervan kan zijn. Ik kan je dan de beste nagelbehandeling voorstellen in mijn salon. Daarbij geef ik je tips en adviezen wat je thuis kan doen om je nagels de beste nagelverzorging te geven.

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels komen regelmatig voor en kunnen erg pijnlijk zijn. Dit gebeurt vaak als de grote teennagel niet goed is afgeknipt (te rond bijvoorbeeld) en bij het langdurig dragen van schoenen met een te smalle neus. De rand of punt van de nagel dringt dan in de huid en op deze plek groeit er extra eelt. De druk die hierop op de zijkant van de grote tenen ontstaat is behoorlijk pijnlijk en kan zelfs tot ontstekingen leiden. Heb je (vaker) last van ingroeiende nagels of een ontsteking aan je teennagel, dan kun je het beste een afspraak met de medische pedicure maken om dit te laten behandelen. Hiermee voorkom je pijnlijke medische ingrepen met een langdurige herstelperiode.

Kalknagels

Kalknagels hebben niets met kalk te maken, maar het gaat hier om een schimmelinfectie aan de nagels die de nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig en wit uit gaan zien. We hebben allemaal wel onschuldige schimmels op onze huid en die houden van warme, vochtige plekken waar ze lekker kunnen broeien. Dan kan het gebeuren dat een schimmel de huid of nagels binnendringt en ontstaat er een infectie, de zogenaamde schimmelnagels of kalknagels. De nagels worden wit of geel en na verloop van tijd breidt een beginnend plekje zich steeds verder uit en wordt de nagel dikker, broos en brokkelig en wordt vervormd. Dit kan soms pijnlijk zijn en ziet er lelijk uit. De medisch pedicure van Beauty Puur & Nails kan de kalknagels behandelen. 

Nagelreparatie

Heb je door kalknagels, een schimmelinfectie of gescheurde nagels lelijke of afgebrokkelde nagels gekregen? Ik kan deze corrigeren en repareren om de aangetaste nagel(s) weer een gezonde uitgroei te geven en daarnaast een cosmetische uitstraling te bieden, zodat je je voeten weer kunt laten zien. Zeker in de zomer als je open schoenen draagt of vaak op blote voeten loopt.

Ik gebruik hiervoor een synthetische, elastische gel die heel natuurlijk aanvoelt en de natuurlijke nagel de kans geeft om weer aan te groeien. Ik kan hiermee sterke verkleuringen bedekken in de kleur van je nagelbed. Ook is dit een medische toepassing bij de behandeling van schimmelnagels, ingegroeide nagels of nagels die zijn geïnfecteerd met psoriasis. De gel die ik hiervoor gebruik is elastisch en past zich aan aan de bewegingen van de nagel en voet tijdens het lopen. Daarbij heeft de gel ook een antischimmel toevoeging en bezit een antibacteriële werking.

Nagelreparatie met een gelnagel kan dus toegepast worden bij:

 1. ingroeiende teennagels
 2. gescheurde teennagels
 3. schimmelnagels en kalknagels
 4. het vervangen van een stuk nagel
 5. te groot afgeknipt hoekje van een nagel
 6. het cosmetisch corrigeren van lelijke nagels
Geen scheurende, brekende en lelijke nagels meer?

Bij alle voorkomende nagelproblemen, gespleten nagels, ingescheurde nagels, slechte nagels, kalknagels of schimmelnagels biedt de medische pedicure van Beauty Puur & Nails de beste oplossing. Met mijn kennis en ervaring in het behandelen van diverse nagelproblemen, kan ik vaak de oorzaak achterhalen en je hiervoor de juiste nagelbehandeling bieden. Daarbij geef ik ook diverse tips en adviezen voor jouw persoonlijke nagelverzorging van je nagelprobleem.

Jouw nagelproblemen snel oplossen?

Wil je graag dat de medisch pedicure naar jouw nagelproblemen kijkt? Maak dan gelijk een afspraak of bel mij voor meer informatie over jouw specifiek probleem. Ik kan dan gelijk aangeven hoe ik dat ga behandelen. 

Er zijn verschillende soorten wratten. Iedereen kent de gewone wratten: ruw aanvoelende knobbeltjes die vooral op de handen voorkomen, maar ook op andere plaatsen kunnen zitten. Voetwratten zijn gewone wratten die in het eelt van de voetzool zitten. Door lopen worden voetwratten in de voetzool gedrukt; soms doen ze pijn bij het lopen.

Oorzaak

Wratten worden veroorzaakt door een virus. Als dit virus in contact komt met uw huid, kunt u een wrat krijgen. Het is niet bekend waarom de één wel wratten krijgt en de ander niet. Het wrattenvirus komt overal voor, maar voelt zich vooral thuis in een vochtige omgeving. Veel mensen denken dat vloeren in gymzalen een bron van besmetting kunnen zijn. Volgens onderzoeken echter heeft het laten gymen op blote voeten geen invloed op het ontstaan van wratten. Natte vloeren in zwembaden en gemeenschappelijke douche- of wasruimten kunnen mogelijk wel een rol spelen bij besmetting. Wratten zijn onmogelijk te voorkómen!

Kan het kwaad?

Wratten zijn onschuldig. Voetwratten geven soms pijn of last bij het lopen. De meeste wratten verdwijnen vanzelf binnen twee jaar. Een enkele keer blijven ze jarenlang zitten. Het is ook niet bekend waarom de één er snel van af is en de ander niet. De kans op het krijgen van wratten is te verkleinen door:

 • voeten goed te wassen en af te drogen, met name na sporten en zwemmen
 • voeten goed droog te houden, onder andere door het dragen van goed ventilerend schoeisel
 • het dragen van slippers in gemeenschappelijke was- en doucheruimten
 • als u wratten heeft, kunt u er het beste van afblijven. Als u aan wratten peutert, kunnen er meer ontstaan.
 • gewone wratten verdwijnen wel eens als u ze iedere dag aanstipt met wrattentinctuur.
Behandeling

Wratten hoeven alleen maar behandeld te worden als ze last bezorgen. Als u twijfelt of een bobbeltje een wrat is, maak dan een afspraak bij uw huisarts. Alleen bij pijn, irritatie, in de weg zitten of gestoorde nagelgroei (bij wratjes op de nagelriem) is behandeling wel gewenst. Dit geldt ook als u zelf de wratten erg vervelend vindt.

Anders is het met wratten op de voeten. Wratten op de voeten hebben minder de neiging om spontaan te verdwijnen. Deze wratten zijn vaker pijnlijk en de kans op infectie en irritatie is groter. Men kan de wratten eerst behandelen met een wrattentinctuur waardoor ze na enige tijd geleidelijk verdwijnen. Soms is herhaling nodig. De methode is niet pijnlijk. De tinctuur is verkrijgbaar bij uw pedicure. Wanneer met deze behandelingsmethode de wratten niet verdwijnen, kan behandeling door de huisarts plaatsvinden. De behandeling kan bestaan uit zalf of tinctuur, uitlepelen of aanstippen met vloeibare stikstof. Bij het aanstippen met vloeibare stikstof wordt de wrat bevroren, er ontstaat een blaar onder de wrat en na 1 à 2 weken valt de wrat eraf. De behandeling is wel pijnlijk en moet nogal eens herhaald worden.

Wat kan Beauty Puur & Nails voor u betekenen?

Het is aan te raden dat voordat u de wrat laat aanstippen bij uw huisarts, de wrat vrij ligt. Dat wil zeggen dat al het eelt rondom en over de wrat verwijderd is. Dit kan zowel door een podotherapeut of pedicure gedaan worden. Wanneer een wrat op een plaats zit waar deze pijnlijk is en ook het lopen beïnvloed dan is het mogelijk deze plek/wrat middels een orthese of inlegzool drukvrij te leggen.

Specialistische technieken

Zodra het zomer wordt komen de open schoenen en teenslippers weer uit de kast. Niet iedereen is hier even blij mee. Wanneer men kampt met nagelaandoeningen stopt men de tenen het liefst ver weg in gesloten winterschoenen. 

Heeft u hier al tijden last van en bent u het nu zat?
U kunt bij mij terecht voor het uitvoeren van een teennagelreparatie of correctie.

Een nagel die is losgelaten van het nagelbed is extra vatbaar voor schimmels en infecties. Een reparatie met gel kan de oplossing zijn.

De behandeling start met het frezen van de nagel. Daarna wordt de gel aangebracht en aansluitend wordt de gel uitgehard onder een Led-lamp. 

Na deze behandeling kunt u uw teenslippers weer te voorschijn halen want uw nagels zien er uit als nieuw. 

Nagelreparatie_voor Nagelreparatie_na

Wanneer u last heeft van een ingegroeide of een sterk rond gegroeide teennagel dan kunt u bij mij terecht voor een nagelbeugel.
Een nagelbeugel helpt de groei van de nagel te reguleren en helpt de druk te verminderen.

De beugel wordt op maat gemaakt en met een speciale lijmtechniek aangebracht op uw nagel.
Hierdoor zal de nagel uit de nagelwal omhoog getrokken worden en wordt de groei van de nagel gecorrigeerd.

Er zijn diverse nagelbeugels beschikbaar, ik zal ter plaatse bekijken welke beugel voor u het meest geschikt is.

Een orthese gebruikt men om pijnpunten te ontlasten.
Een orthese wordt gemaakt van siliconen, een glad en zacht materiaal wat prettig aanvoelt aan de toch al zere voet.

Verder kan de orthese gebruikt worden bij:
•    een likdoorn, op, onder of tussen de tenen
•    drukontlasting van hamer of klauwtenen
•    en ter bescherming van de knok van de grote teen

Alleen een medisch pedicure mag de orthese technieken toepassen.
Zodra u bij mij in de salon komt vertel ik u graag over deze techniek.

Antidruk-techniek is een techniek die wordt toegepast om pijnklachten direct te verminderen of om een wond drukvrij te leggen.

Pijnlijke drukpunten op of onder de voeten en/of tenen kunnen tijdelijk drukvrij gelegd worden zoals bij:

 • eeltvorming
 • likdoorns
 • ingroeiende nagels
 • hielspoor
 • hallux valgus (hier ontstaat een knobbel aan de zijkant van de voet bij het begin van de teen)
 • exostoses, bijvoorbeeld een haglundse exostose (is een botuitsteeksel dat ontstaat als uitsteeksel van normale botten. Door druk op een bot kan ter plaatse van die druk het bot verdikken en een uitsteeksel vormen. Bij druk op het hielbeen aan de achterzijde bij de aanhechting van de achillespees noemt met dit haglundse exostose).

Drukplekken kunnen pijn veroorzaken door bijvoorbeeld een ontsteking van binnenuit of pijn die van buitenaf veroorzaakt wordt ontstaat vaak door de schoenen.

Er kunnen verschillende middelen gebruikt worden om pijnlijke plaatsen te verzachten en om een lichte correctie toe te passen, zoals onder andere door het gebruik van vilt, fleecyweb of foam.
Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter kan herstellen.

Antidruk-techniek is een tijdelijke oplossing, bij eventueel aanhoudende klachten kunt u worden doorverwezen naar een arts of podotherapeut.

error: Inhoud is beschermd !!